Fa ajtó, fa ablak karbantartása – Miértek és hogyanok

Fa ajtó, fa ablak karbantartása mindig kifizetődő, hiszen egyszerű módon, hosszú távra megőrizhetjük a nyílászárók eredeti szépségét, hibátlan működését. Szakértelem ehhez nem szükséges, utánanézve a megfelelő alapanyagoknak akár mi magunk is elvégezhetjük fa nyílászáróink állagmegóvását, ápolását. A fa ajtó, fa ablak karbantartást, törődést igényel! Fa nyílászáróink folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. A napsütés, a csapadék, hőmérséklet ingadozása, mindezek együttes hatásai fokozottan veszik igénybe a fa nyílászárókat. Természetes anyagú ajtóink és ablakaink megérdemlik a gondoskodást!
Élettartamukat minimális munkával és anyagi ráfordítással, sok-sok évvel meghosszabbíthatjuk.
A fa ajtóknál és ablakoknál szakemberek által javasolt kültéri rugalmas bevonatok különleges páraáteresztő képességgel rendelkeznek, ennek köszönhető, hogy hosszú időn keresztül megvédik a fa nyílászárók felületét.

Miért szükséges a fa ajtók, fa ablakok rendszeres karbantartása? Miért nem elég egyszer elvégezni?

Idővel persze a nyílászáró felületén a kültéri tényezők hatására szabad szemmel nem látható, ún. „mikrorepedések” jelentkeznek. A felvitt bevonati rétegek elvékonyodnak, berepedeznek, emiatt az idő múlásával fokozatosan csökken fa ajtó és ablak szerkezeti védettsége.

Fa ajtó, fa ablak rendszeres, megfelelő tisztítása

A felújítási időszakok között a megfelelő tisztítás az egyetlen feladatunk, egyéb ápolásra nincsen szükség. Kerüljük az erős vegyszerek használatát! Válasszunk inkább semleges hatású vagy környezetbarát tisztítószereket, ezzel is elősegítve a nyílászáróink minél hosszabb élettartamát.

Fa ajtó, fa ablak tisztításánál mire érdemes még figyelnünk?

Az ajtó, ablak karbantartás része az időszakonként elvégzett tisztítás. Fontos, hogy –különösen az ablakoknál- a sarkokban összegyűlt port is távolítsuk el, mert ennek hiányában az ablakszárny kerete megfeszülhet, idővel vetemedhet is! Emiatt egyrészt nem záródik tökéletesen, másrészt a vasalatok meglazulhatnak, amit idővel cserélni kell emiatt. Előzzük meg a felesleges költségeket némi odafigyeléssel!

Éppen aktuális a fa ajtó, ablak felújítása? Egyeztessünk időpontot, hogy díjmentes felmérést követően minél előbb ismét élvezhesse tökéletesen helyreállított ajtói, ablakai minden kényelmét.

(30) 298 9942

Honlapunkon keresztül díjmentesen kérhet árajánlatot

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.